Lidhje

Kosova, në radhën e vendeve me shkallë të lartë të rrezikut për SIDA-n

  • Leonat Shehu

Kosova, në radhën e vendeve me shkallë të lartë të rrezikut për SIDA-n

Në Kosovë rasti i parë i infektimit më virusin HIV është regjistruar në vitin 1986 dhe prej atëherë numri i të sëmurëve ka arritur në 81. Por specialistët tërheqin vërejtjen se ky numër mund të jetë më i lartë meqë ende ka paragjykime që pengojnë regjistrimin dhe trajtimin e të sëmurëve. Ata thonë se Kosova hyn në radhën e vendeve me shkallë të lartë të rrezikut, duke bërë thirrje për shtimin e ndërgjegjësimit të popullatës mbi këto rreziqe.

XS
SM
MD
LG