Lidhje

Kosova dhe gjykata e posaçme

  • Leonat Shehu

Në Kosovë, komisioni parlamentar i ligjeve i hapi rrugën miratimit të ndryshimeve kushtetuese që mundësojnë ngritjen e Gjykatës së posaçme që do të trajtojë pretendimet për përfshirje të pjesëtareve të Ushtrisë Çlirimtarë të Kosovës në krime lufte.

Ngritja e kësaj gjykate që duhet të votohet në parlamentin e Kosovës, ka nxitur shumë debate ndërsa edhe sot u tha se dështimi i mundshëm i parlamentit që të votojë ngritjen e saj do të kishte pasoja politke me që çështja mund të kalojë në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.

XS
SM
MD
LG