Lidhje

Kosovë, debate rreth sigurimit të energjisë


Kosovë, debate rreth sigurimit të energjisë
Kosovë, debate rreth sigurimit të energjisë

Në Kosovë aktualisht po zhvillohen debate rreth sigurimit të energjisë së mjaftueshme elektrike, mungesa e së cilës po e përcjellë vendin tash e një kohë të gjatë. Autoritetet thonë se së shpejti do të shpallet tenderi për ndërtimin e një termocentrali të ri që do të prodhojë energji elektrike nga qymyri linjit, meqë vendi ka rezerva të mëdha të tij. Ndërkaq, pjesëtarë të shoqërisë civile thonë se prodhimi i energjisë së ripërtërishme do të duhej të shqyrtohej para se të merret çfarëdo vendimi për ndërtimin e termocentralit të ri. Debatet janë shtuar në një periudhë kur janë shtuar kërkesat për energji në Kosovën e mbërthyer nga moti i lig dhe me temperatura të ulta.

XS
SM
MD
LG