Lidhje

Kosovë, decentralizimi dhe bashkëpunimi shqiptaro-serb

  • Leonat Shehu

Kosovë, decentralizimi dhe bashkëpunimi shqiptaro-serb

Në një raport të Institutit për Zhvillimin e Politikave, thuhet se suksesi i decentralizimit paraqet kornizën më të fortë institucionale dhe ligjore nëpërmjet së cilës, shqiptarët dhe serbët kanë një mundësi historike për të punuar së bashku. Decentralizimi është pjesë e planit të zotit Ahtisaari dhe ai parasheh krijimin e pesë komunave të reja me shumicë serbe, katër nga të cilat tashmë janë ngritur në bazë të rezultateve të zgjedhjeve të 15 nëntorit të vitit të kaluar.

XS
SM
MD
LG