Lidhje

Ekonomia informale në Kosovë

  • Laonat Shehu

Në Kosovë, njohës të çështjeve ekonomike dhe përfaqësues të bizneseve u kanë bërë thirrje institucioneve që të shtojnë përpjekjet për luftimin e ekonomisë jo formale. Ata thonë se bizneset taksapaguese kanë shprehur shqetësim për nivelin e lartë të ekonomisë jo formale, që sipas studimeve e dëmton buxhetin e Kosovës me rreth 30 për qind në vit. Autoritetet ndërkaq premtojnë se vitin e ardhshëm do të shtohen përpjekjet për të luftuar këtë dukuri.
XS
SM
MD
LG