Lidhje

Kosovë: Fillon procesi i ndryshimeve kushtetuese

  • Leonat Shehu

Kosovë: Fillon procesi i ndryshimeve kushtetuese

Në Kosovë, ka filluar procesin e ndryshimeve kushtetuese duke zbatuar kësisoj marrëveshjen e partive politike që mundësoi tejkalimin e ngërçit politik. Mandati aktual i komisionit për ndryshime kushtetuese e detyron atë që brenda nëntë muajsh t’i ndryshojë nenet e caktuara të Kushtetutës, për të mundësuar zgjedhjen e presidentit të Kosovës me votë të drejtpërdrejtë. Por, zyrtarë të këtij komisioni thonë se do të kërkojnë nga Parlamenti i Kosovës mandat shtesë për ndryshimin e pjesëve të tjera të Kushtetutës, ndryshime këto që do të duhej të përshpejtojnë forcimin e shtetit dhe përmbylljen e fazës së mbikëqyrur të pavarësisë së Kosovës.

Dëgjoni kronikën:

XS
SM
MD
LG