Lidhje

Kosovë: Miratohet në parim ligji për qendrën historike të Prizrenit


Kosovë: Miratohet në parim ligji për qendrën historike të Prizrenit

Parlamenti i Kosovës miratoi sonte në parim projektligjin mbi qendrën historike të Prizrenit, një nga ligjet që nxiti debate të ashpra të shoqërisë civile por edhe të partive politike.

Kryeministri i Kosovës Hashim Thaçi tha se ky ligj përveç mbrojtjes së trashëgimisë kulturore të Kosovës, ndihmon edhe procesin e përmbylljes së pavarësisë së mbikëqyrur.

Kundërshtarët thanë se ky është një ligj politik që nxite ndarje etnike dhe fetare për shkak të rolit të Kishës ortodokse serbe.

XS
SM
MD
LG