Lidhje

Kosovë, priten vendimet për Forcat e Armatosura dhe zgjedhjet

  • Leonat Shehu

Të hënën Parlamenti i Kosovës mblidhet për të vendosur lidhur me themelimin e Forcave të Armatosura, një çështje që ka nxitur shumë debate për shkak se pakicat kombëtare po kushtëzojnë votimin në favor të këtyre forcave me më shumë përfaqësim në parlamentin e Kosovës nëpërmjet vendeve të rezervuara. Debatit në Parlament pritet t’i paraprijë një takim i udhëheqësve politikë në përpjekje për të gjetur një kompromis, i cili do të hapte edhe rrugën që, pas votimit të Forcave të Armatosura, vendi të shkojë në zgjedhje të reja parlamentare.
XS
SM
MD
LG