Lidhje

Kosovë, rënie të investimeve të huaja


Kosovë, rënie të investimeve të huaja
Kosovë, rënie të investimeve të huaja

Në Kosovë, për disa vjet me radhë është shënuar një rënie investimesh të huaja, në një periudhë kur shtimi i tyre vlerësohet thelbësorë për rimëkëmbjen ekonomike të vendit. Ndërsa zyrtarë të Agjencisë për Nxitjen e Investimeve, fajësojnë krizën ekonomike botërore, ekspertët e ekonomisë thonë se faji është tek mjedisi i papërshtatshëm për investime, moszbatimi i ligjit, shkalla e lartë e korrupsionit dhe ekonomisë joformale.

XS
SM
MD
LG