Lidhje

Kosovë: Vazhdon greva e ish luftëtarëve të UÇK-së

  • Leonat Shehu

Kosovë: Vazhdon greva e ish luftëtarëve të UÇK-së

Në Kosovë, Këshilli për Mbrojtjen e të drejtave të luftëtarëve të ish Ushtrisë Çlirimtare, ka hyrë në ditën e gjashtë të grevës përballë qeverisë së Kosovës me kërkesën për përmirësimin e gjendjes së veteranëve të luftës. Por, më shumë se sa kërkesat ekonomike, greva ka për qëllim të tërheqë vëmendjen në atë që ata e quajnë trajtim jo të favorshëm të ish UÇK-së nga ana e institucioneve vendase dhe ndërkombëtare. Ata kanë paralajmëruar ndërprerjen e të gjitha kontakteve me autoritetet dhe me mjetet e informimit, në qoftë se nuk plotësohen kërkesat e tyre.

XS
SM
MD
LG