Lidhje

OSBE organizon zgjedhjet e Serbisë në Kosovë

  • Leonat Shehu

Nesër në Serbi mbahen zgjedhjet e jashtëzakonshme parlamentare, që cilësohen me rëndësi për procesin e reformave që duhet të pasojnë hapjen e negociatave të saj për anëtarësim në Bashkimin Evropian. Zgjedhjet serbe pritet të mbahen edhe në Kosovë dhe procesi atje organizohet nga Misioni i Organizatës për Siguri e Bashkëpunim në Evropë. Në zgjedhje pritet të marrin pjesë edhe shqiptarët në Luginën e Preshevës, ndonëse vetëm njëra nga partitë e atjeshme ka paraqitur kandidatë për parlamentin serb.
XS
SM
MD
LG