Lidhje

Kryeministri Thaçi komenton rreth vendimit të Gjykatës Kushtetuese për Presidentin Sejdiu


Kryeministri Thaçi komenton rreth vendimit të Gjykatës Kushtetuese për Presidentin Sejdiu
Kryeministri Thaçi komenton rreth vendimit të Gjykatës Kushtetuese për Presidentin Sejdiu

Në Kosovë, kryeministri Hashim Thaçi tha se vendimi i Gjykatës Kushtetuese lidhur me presidentin e vendit është çështje shumë serioze, por kjo ka të bëjë siç thotë ai me një vendim sipas përgjegjësive kushtetuese dhe jo opinion politik.

Këto komente kryeministri i bëri pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese, sipas së cilës thuhet se “ka shkelje serioze të Kushtetutës nga Fatmir Sejdiu, duke mbajtur njëkohësisht postin e Presidentit të Republikës dhe të kryetarit të partisë politike Lidhja Demokratike e Kosovës”.

Kryeministri Thaçi tha se vendimi i Gjykatës Kushtetuese nuk do të prodhojë krizë e as boshllëk institucional.

Nga Prishtina njofton korrespodenti ynë, Leonat Shehu.

XS
SM
MD
LG