Lidhje

Kultivimi i bimëve mjekësore

  • Pëllumb Sulo

Banorët e zonave malore në Veri të Shqipërisë po i rikthehen traditës së kultivimit dhe grumbullimit të bimeve mjekësore, që eksportohen kryesisht në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Vetëm në rrethin e Malësisë së Madhe këtë vit u kultivuan më shumë se 1200 hektarë me bimët mjeksore, në toka që deri pak vite më parë ishin të braktisura. Edhe Agjencia Amerikane për Zhvillim Ndërkombetar, USAID, po mbështet fermerët për standartizimin e eksportit të bimëve mjeksore.
XS
SM
MD
LG