Lidhje

Kutia postare e Krishlindjeve, mbushur me listat e fëmijëve


Kutia postare e Krishlindjeve, mbushur me listat e fëmijëve

Kutia postare në fshatin e Plakut të Vitit në Finland është mbushur me listat me kërkesat e fëmijëve për Krishlindjet vetëm dy ditë larg festës.

Pamja i ngjan një përralle në afërsi të rrethit arktik në Finland. Fshati është i mbushur me turistë ndrësa afron 25 dhjetori.Shumë fëmijë i dorëzojnë vetë listën me dëshirat e tyre Plakut të Vitit, personazhit të krishlindjeve në këngët dhe legjendat e krishlindjeve në perëndim, duke shpresuar se dhuratat që dëshirojnë do t’i gjejnë nën pemën e zbukuruar mëngjesin e krishlindjeve.

E të gjithë e dimë historinë - sesi Plaku i Vitit me kostumin e kuq - udhëton në mbarë botën natën e Krishlindjeve me slitën e drejtuar nga drerët për të shpërndarë dhuratat fëmijëve.

XS
SM
MD
LG