Lidhje

Laguna Kune-Vain, zona e parë e mbrojtur në Shqipëri


Në Shqipëri, lagunat përbëjnë një pasuri me vlera të shumta për ekosistemin natyror të vendit, por edhe atë të rajonit të Ballkanit. Laguna Kune - Vain në Lezhë është e para zonë e mbrojtur në Shqipëri, e shpallur si e tillë 77 vite më parë. Pas vitit 1990, kjo lagunë pësoi dëmtime të shumta nga gjuetia e paligjshme dhe ndërtimet rreth saj. Specialistët e Agjencisë së Zonave të Mbrojtura dhe vetë banorët thonë se, me zbatimin e moratoriumit që ndalon gjuetinë, laguna po ripopullohet nga shpendët, disa prej të cilëve mjaft të rrallë.

Zona e mbrojtur e Lagunës Kune-Vain
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:36 0:00

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG