Lidhje

Raporti i KE-së për Maqedoninë

  • Isak Ramadani

BE rekomandon fillimin e negociatave për anëtarësim, por pa caktuar një datë

Raporti i Komisionit Evropian për Maqedoninë rekomandon edhe këtë vit fillimin e negociatave me Bashkimin Evropian për anëtarësim, por pa caktuar një datë për këtë dhe duke sugjeruar gjetjen e një zgjidhjeje të shpejtë të problemit të emrit me Greqinë. Raporti vë në dukje sfidat si liria e shprehjes dhe e medias, ulja e tensioneve ndëretnike dhe vendosja e komunikimit midis partive politike.

XS
SM
MD
LG