Lidhje

Gjendja e refugjatëve në Maqedoni

  • Isak Ramadani

Agjencitë e Kombeve të Bashkuara kritikojnë kufizimin e lëvizjes së refugjatëve nga Greqia nëpër Ballkanin Perëndimor, drejt vendeve të Bashkimit Evropian, si dhe masat e seleksionimit të refugjatëve mbi bazën e shtetësisë.

Autoritetet serbe dhe ato maqedonase kanë lehtësuar qarkullimin e këtyre njerëzve në pikat kufitare të Tabanocit dhe Miratocit. Ndërkohë, forcat policore maqedonase kanë forcuar masat në Gjevgeli, tek kufiri me Greqinë.

XS
SM
MD
LG