Lidhje

Maqedoni: Ofendime ndëretnike në terrene sportive


Maqedoni: Ofendime ndëretnike në terrene sportive
Maqedoni: Ofendime ndëretnike në terrene sportive

Shqiptarët e Maqedonisë janë indinjuar nga brohoritjet ofenduese të tifozëve maqedonas kundër shqiptarëve në Nish të Serbisë në ndeshjet e kampionatit evropian të hendbollit. Ofendimet ndëretnike nga terrenet e sportit janë bërë një praktikë e shpeshtë në Maqedoni dhe organet përgjegjëse deri tani nuk kanë ndërmarrë ndonjë masë ndëshkuese as ndaj tifozëve as ndaj klubeve. Faktorë politikë dhe jopolitikë shqiptarë në Shkup kërkojnë nga autoritetet që ndalojnë këtë dukuri.

XS
SM
MD
LG