Lidhje

Maqedoni: Shtohen kritikat ndaj diplomatëve perendimorë

  • Isak Ramadani
  • Shkup

Maqedoni: Shtohen kritikat ndaj diplomatëve perendimorë

Në Maqedoni po shtohen shqetësimet pas sulmeve të shpeshta që zyrtarë të vendit ju bëjnë diplomatëve perëndimorë të akredituar në Shkup.

Së fundi, një këshilltar i presidentit maqedonas përmes një shkrimi në një gazetë akuzon ambasadorin amerikan Filip Rikër se e nënçmon qeverinë e Maqedonisë dhe sillet si një guvernator dhe se ai sa më parë duhet tyë largohet nga Maqedonia.

Autoritetet shtetërore maqedonase kanë thënë se shkrimi nuk e paraqet politikën shtetërore të Maqedonisë, por dhe nuk e kanë dënuar gjuhën e urrejtjes.


XS
SM
MD
LG