Lidhje

Maqedoni: Vështirësi në procesin e regjistrimit të popullsisë

  • Isak Ramadani

Maqedoni: Vështirësi në procesin e regjistrimit të popullsisë

Shqiptarët ankohen se regjistruesit maqedonas nuk i regjistrojnë ata shtetas të cilët ndodhen jashtë shtetit.

Regjistrimi i popullsisë në Maqedoni ka hyrë në ditën e nëntë dhe procesi po has në vështirësi. Shpesh mungon materiali në gjuhën shqipe; madje edhe numri i regjistruesve nuk është i mjaftueshëm dhe rrjedhimisht mendohet për zgjatjen e afatit të regjistrimit edhe për dy javë të tjera. Nga ana tjetër, shqiptarët ankohen se regjistruesit maqedonas nuk i regjistrojnë ata shtetas të cilët ndodhen jashtë shtetit.

XS
SM
MD
LG