Lidhje

Marrëdhëniet Kosovë - Serbi, rihapen idetë e vjetra

  • Leonat Shehu

Marrëdhëniet Kosovë - Serbi, rihapen idetë e vjetra

Në Kosovë, autoritetet po theksojnë se vendosja e marrëdhënieve me Serbinë mund të ndodhë vetëm me njohjen e pavarësisë së Kosovës nga Beogradi. Komentet pasojnë hedhjen përsëri të ideve për ndarjen tokësore të Kosovës apo për vendosjen e marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë në bazë të modelit të dy shteteve Gjermane pas Luftës së Dytë Botërore. Këto ide rihapen në një periudhë kur të dyja vendet janë duke zhvilluar një seri takimesh në kuadër të bisedimeve për çështje të interesit të përbashkët, të ndërmjetësuara nga Bashkimi Evropian.

XS
SM
MD
LG