Lidhje

Marrëveshjet Prishtinë-Beograd


Udhëheqësit politikë të shqiptarëve në Luginën e Preshevës thanë se do t’u japin fund bisedimeve me qeverinë e Serbisë, derisa Beogradi nuk ndryshon qasjen ndaj tyre. Vendimi i tyre pasoi mospajtimin e Beogradit për hapjen e gjykatave dhe prokurorive në komunat me shumicë shqiptare në jug të Serbisë. Shqiptarët e zonës kërkojnë të drejta të njëjta sikurse serbët e Kosovës.
XS
SM
MD
LG