Lidhje

Masa të larta sigurie në Gjermani për trenin me mbetje radioaktive


Masa të larta sigurie në Gjermani për trenin me mbetje radioaktive

Një tren francez me 11 kontenierë me mbetje bërthamore të ripërpunuara hyri sot në Gjermani.


Autoritetet franceze e ndaluan trenin dje, para se ai të arrinte në kufirin gjerman, me shpresë për të mënjanuar protestat mbi materialin radioaktiv që po shkonte për t'u depozituar në qytetin gjerman të Gorlebenit.

Protestuesit thonë se transporti i mbetjeve mund të rrezikojë ambjentin dhe popullatën, në se gjatë rrugës do të kishte një aksident. Gjermania ka dislokuar 19 mijë policë për të siguruar ngarkesën në vend.

XS
SM
MD
LG