Lidhje

Mbështetje për fuqizimin ekonomik të grave të dhunuara


Në 6 rrethe Veriore të Shqipërisë, të njohura për nivelin e lartë të papunësisë dhe varfërisë si dhe problemet sociale që lidhen me gruan, po zbatohet një projekt i mbështetur nga Delegacioni i Bashkimit Europian, projekt që synon fuqizimin ekonomik të gruas, veçanërisht të grave viktima të dhunës në familje. Në Veri të Shqipërisë, një pjesë e grave të punësuara në bizneset private, nuk janë të siguruara nga punëdhënësit e tyre, çka i bën të humbasin të drejtën e pencionit dhe trajtimin shëndetësor.

XS
SM
MD
LG