Lidhje

Mbeturinat urbane ndotësit më të mëdhej të mjedisit në Shqipëri


Në Shqipëri, një pjesë e njësive vendore vazhdojnë t’i hedhin mbeturinave urbane buzë lumenjëve dhe përrenjëve, duke u shndërruar në ndotësit më të mëdhej të mjedisit të vendit, por edhe të vendeve fqinje.

Ministri i Bujqësisë dhe Ushqimit, Genc Ruli, pohoi në Shkodër se qeveria shqiptare po ndërton në disa rajone të vendit vend-depozitime të mbetjeve urbane dhe se njësitë vendore kërkohet të marrin masa për dërgimin atje të mbeturinave.

Problemi tani qëndron në mungesën e fondeve të mjaftueshme për të përballuar transportin.

XS
SM
MD
LG