Lidhje

Maqedoni, emigrantët dhe ligji për azil

  • Isak Ramadani

Emigrantët nga Lindja e Mesme, të cilët përmes rrugëve tokësore largohen nga vendet e origjinës në kërkim të një jete më të mirë në vendet e Bashkimit Evropian, hasin në peripeci të shumta kur arrijnë në Maqedoni. Ata kalojnë me tren nga Greqia, por autoritetet maqedonase nuk i lejojnë të përdorin mjetet e tansportit, kështu që rrugën deri në kufirin me Serbinë e bëjnë në këmbë. Rastet e plaçkitjeve dhe kërcënimet kanë qenë të shpeshta. Ndërkohë, autoritetet në Shkup, pritet që sot të miratojnë ndryshime në ligjin për azil, që do t'ua lehtësonte emigrantëve rrugëtimin drejt shteteve ku synojnë të shkojnë.

Mendimi juaj

Trego komentet

XS
SM
MD
LG