Lidhje

Shpëtohen turistët e bllokuar në teleferik


Dhjetra pasagjerë të bllokuar në kabinat e teleferikut në Alpe, u shpëtuan nga ekipet e shpëtimit. Turistët, mes tyre edhe një fëmijë, kaluan një natë të tmerrshme mbi malin e mbuluar nga bora Mont Blanc dhe mundën të shpëtoheshin vetëm sot në mëngjes. Incidenti i së enjtes u shkaktua nga ngatërrimi i linjave të teleferikut. Ekipet e shpëtimit u dërguan tek kabinat e teleferikut që vareshin në lartësi ajër në lartësi të mëdha, pasi punonjësit e kompanisë së teleferikëve nuk mundën t’i zgjidhnin kabllot e linjave të ngatërruara.

Dhjetra njerëz u shpëtuan me helikopterë, por dhjetra të tjerë mbetën në kabina, kur operacioni i shpëtimit i ndërpre për shkak të keqësimit të motit.Turistëve që mbetën të bllokuar në lartësi iu dërguan batanije, ushqime dhe ujë gjatë natës.

Pasagjerët që ndodheshin në kabinat më pranë Tokës u transferuan të enjten nëpër kabina të tjera, për të bërë të mundur zbritjen e tyre nga mali. Teleferiku lidh pjesën franceze të Alpeve, malin “Aiguille du Midi”, me atë “Pointe Helbronner” në kufirin italian.

XS
SM
MD
LG