Lidhje

Muzeu i Kujtesës, dëshmi e krimeve të komunizmit

  • Pëllumb Sulo

Në qytetin e Shkodrës është drejt përfundimit ndërtimi i “Muzeut të Kujtesës”, një muze ky i veçantë në Shqipëri, që synon të sjell dëshmi nga historia e dhimshme e persekucionit komunist gjatë viteve të diktaturës. Muzeu po ngrihet në ish ndërtesën e njërit prej13 burgjeve, që u hapën në qytetin e Shkodrës në vitin 1945 dhe ku u burgosën dhe vuajtën dënimet disa qindra kundërshtarë politikë të rregjimit komunist.

XS
SM
MD
LG