Lidhje

NASA lëshon në orbitë një satelit të ri


NASA lëshon në orbitë një satelit të ri

Nasa lëshoi në orbitë një satelit 1 presje 5 miliardë dollarë që synon të ndihmojë në përmirësimin e parashikimit të motit dhe monitorimin e ndyshimeve klimatike. Sateliti po transportohet nga raketa Delta II, 800 kilometra mbi sipërfaqen e tokës.

Agjencia amerikane e hapësirës thotë se sateliti dy tonësh me madhësinë e një autobuzi po transporton pesë lloje të ndryshme instrumentash që do të grumbullojnë informacione për motin që do të përdoren nga shërmbimet kombëtare të motit në mbarë globin.

Ai do të monitorojë gjithashtu informacione të tjera për mjedisin për të sjellë të dhëna mbi efektet afatgjata të ndryshimeve klimatike.

XS
SM
MD
LG