Lidhje

NATO kërkon zgjidhje paqësore të situatës në veriun e Kosovës


NATO kërkon zgjidhje paqësore të situatës në veriun e Kosovës

Sekretari i përgjithshëm i NATO-s Anders Fogh Rassmusen, tha sot se forcat paqeruajtëse janë vënë në përpjekje për një zgjidhje paqësore të situatës në veriun e Kosovës. Situata në atë zonë paraqitet e qetë por me tensione për shkak të bllokimit të rrugëve nga serbët lokal që nuk pajtohen me shtrirjen e autoritetit të Prishtinës në atë pjesë. Autoritetet në Prishtinë thonë ndërkaq se gjendja aktuale atje është e paqëndrueshme dhe se zgjidhja më e mirë është zbatimi i planit të krye negocitaorit të Kombeve të Bashkuara Martti Ahtisaari, në bazë të të cilit edhe është shpallur pavarësia e Kosovës.

XS
SM
MD
LG