Lidhje

Obama: Kriza financiare e Evropës po ndihet në mbarë botën

  • Zëri Amerikës

Obama: Kriza financiare e Evropës po ndihet në mbarë botën

Presidenti amerikan Barak Obama thotë se kriza financiare në Evropë po frikëson botën. Ai tha se udhëheqësit evropian kanë dështuar të veprojnë me shpejtësinë e duhur për të trajtuar situatën.

Gjatë një fushate elektorale në shtetet perëndimore amerikane, presidenti sugjeroi se ky dështim ka ndikuar në rimëkembjen e ekonomisë amerikane dhe ka shkaktuar probleme në mbarë botën.

Vendet evropiane, tha zoti Obama, nuk e kan marrë veten tërësisht nga kriza financiare e vitit 2007 apo trajtuar plotësisht “ të gjitha sfidat që përballej sistemi i tyre bankar”.

Duke folur para një audience në Kaliforni, zoti Obama përsëriti thirrjen ndaj Kongresit për të miratuar legjislacionin e tij për vendet e punës.

XS
SM
MD
LG