Lidhje

Obama parashtron shkurtime në buxhet


Барак Обама

Presidenti Obama ka propozuar rritje taksash për të pasurit dhe korporatat si dhe shkurtime të shpenzimeve qeveritare, në projekt-buxhetin prej 3,8 trilion dollarësh që do t’i paraqesë Kongresit për vitin 2013.

Presidenti prezantoi në linja të përgjithshme përparësitë për projekt-buxhetin e tij në një kolegj pranë Uashingtonit, duke nënvizuar rritjen e fondeve për arsimin, në mënyrë që studentët të përftojnë aftësitë e nevojshme që të zënë vende të mira pune.

Ai tha se plani i tij i shpenzimeve ka për synim të nxisë ekonominë brenda periudhës afat-shkurtër dhe të ulë deficitin buxhetor me afro 4 trilionë dollarë gjatë dekadës së ardhshme.

Presidenti Obama propozoi rritjen e taksave për korporatat me rreth 1,5 trilionë dollarë gjatë 10 vjetëve të ardhshme dhe pakësimin e shpenzimeve qeveritare. Propozimi do ta çonte në 1,3 trilionë dollarë deficitin vitin e ardhshëm.

Kongresi duhet ta miratojë buxhetin para se të hyjë në fuqi dhe aktualisht ligjvënësit janë të ndarë në vija partiake dhe shumë kritikë ndaj përparësive që ka përcaktuar presidenti Obama.

XS
SM
MD
LG