Lidhje

Papa Benedikti dhe 150 kardinalë katolikë mblidhen në Vatikan

  • Zëri Amerikës

Papa Benedikti dhe 150 kardinalë katolikë mblidhen në Vatikan

Papa Benedikti dhe 150 kardinalë katolikë nga e gjithë bota ndodhen në Vatikan për diskutime rreth çështjeve kritike me të cilat përballet kisha, përfshirë skandalin e abuzimit të fëmijëve nga priftërinjtë.

Shqetësimet rreth lirisë së fesë, të vëna në dukje këtë javë mes peshkopëve katolikë dhe qeverisë kineze, janë gjithashtu çështje që do të trajtohen gjatë takimit dy-ditor të kardinalëve.

Kisha katolike është tronditur nga skandalet e viteve të fundit që kishin të bënin me ngacmimin seksual të fëmijëve nga priftërinjtë në shumë vende.

XS
SM
MD
LG