Lidhje

Presidenti Obama: Kriza financiare në Evropë po frikëson botën

  • Zëri Amerikës

Presidenti Obama: Kriza financiare në Evropë po frikëson botën

Presidenti Barak Obama tha se kriza financiare në Evropë po frikëson botën. Ai tha se udhëheqësit evropianë kanë dështuar të veprojnë me shpejtësi për ta zgjidhur atë. Gjatë fushatës së tij në disa shtete amerikane, presidenti sugjeroi se ky dështim ka ndikuar në mëkëmbjen e ekonomisë amerikane dhe ka shkaktuar probleme në mbarë botën.

Zoti Obama tha se vendet evropiane nuk janë mëkëmbur ende nga kriza financiare e vitit 2007 dhe nuk kanë zgjidhur të gjitha sfidat e sistemit bankar.
Përpara një audience dje në Kaliforni, zoti Obama përsëriti thirrje që Kongresi të miratojë planin e tij prej 447 miliardë dollarësh për krijimin e vendeve të punës.

XS
SM
MD
LG