Lidhje

Presidenti Obama do të mbajë fjalim në Kongres më 8 shtator


Presidenti Obama do të mbajë fjalim në Kongres më 8 shtator

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Barak Obama, do të njoftojë planet për shtimin e vendeve të punës dhe rritjen ekonomike në një fjalim që do të mbajë në Kongres më 8 shtator.

Në vazhdën e marrëdhënieve konfrontuese mes dy partive politike, data e fjalimit u caktua dje, pas një përplasjeje publike me Kryetarin e Dhomës së Përfaqësuesve, republikan Xhon Bojner.

Presidenti Obama, i partisë Demokrate, u kishte kërkuar udhëheqësve të Kongresit të thërrisnin një sesion të përbashkët të Senatit dhe Dhomës së Përfaqësuesve për të mbajtur një fjalim më 7 shtator. Por pak pasi kërkesa u bë publike, Kryetari i Dhomës së Përfaqësuesve, Bojner, u përgjegj duke i kërkuar Presidentit ta shtynte fjalimin edhe një ditë.

Zoti Bojner tha se do të ishte e vështirë nga pikpamja logjistike për mbledhjen e një sesioni të përbashkët të Kongresit menjëherë pas kthimit nga pushimet.

Presidenti Obama e pranoi propozimin e Kryetarit Bojner pas disa orësh, duke thënë se ai është i përqendruar në “nevojën urgjente” për të krijuar vende pune dhe për të nxitur rritjen ekonomike, madje është i vendosur t’i sfidojë udhëheqësit e Kongresit “për të filluar ta përqendrojnë 100% vemendjen” për të ndihmuar popullin amerikan.

XS
SM
MD
LG