Lidhje

Thirrje për forcimin e dënimeve kundër dhunës seksuale


Thirrje për forcimin e dënimeve kundër dhunës seksuale
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:24 0:00

Në Tiranë, shoqëria civile protestoi sot para parlamentit për forcimin e dënimeve kundër dhunës seksuale. Dy ditë më parë, përdhunuesi i një të miture 14 vjeçare në Pogradec u dënua me vetëm 4.8 vite burg. Protestuesit thanë se ky është një dënim minimal dhe kërkuan apelimin e tij. Sipas të dhënave zyrtare, gjykatat arrijnë të japin dënime vetëm për gjysmën e rasteve të dhunës seksuale. Një pjesë e tyre janë dënime minimale, pohojnë protestuesit.

Thirrje për forcimin e dënimeve kundër dhunës seksuale
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:24 0:00

10 organizata të shoqërisë civile protestuan sot në Tiranë para parlamentit, duke kërkuar mbrojtjen dhe kujdesin ndaj një vajze të mitur dhe shtatzanë në Pogradec, pasi përdhunuesi i saj mori një dënim minimal nga gjykata për krimin e tij.

Protestuesit nga Rrjeti Kombëtar “Vepro për Fëmijët” pohuan se përdhunuesi 54 vjeçar mori dy ditë më parë nga Gjykata e Korçës një “dënim të lehtë dhe të pabazuar në ligj”, sipas tyre, pas përdhunimit të një të miture 14 vjeçare në Pogradecit, duke shkaktuar edhe shtatëzaninë e saj.

Ata pohuan se prokuroria dhe gjykata bënë gabime thelbësore në gjykimin e çështjes, gabime, që i vuan një vazjë e mitur, familja dhe komuniteti.

Por nga ana tjetër dhunuesi u dënua me 4.8 vite burg, një masë më e ulët nga sa kërkon Kodi Penal.

Rrjeti Kombëtar “Vepro për Fëmijët” protestoi para parlamentit duke kërkuar mbrojtjen e fëmijëve nga dhuna seksuale.

Veprimtarët e shoqërisë civile kanë 3 vjet që i kërkojnë parlamentit ndryshime në Kodi Penal për dhunën seksuale ndaj fëmijëve dhe të miturve.

Por ende ligjvënësit nuk i kanë miratuar këto ndryshime, duke lënë fëmijët pa mbrojtje dhe duke favorizuar dhunuesit e tyre.

Ata dorëzuan përsëri në parlament një kërkesë për mbrojtjen nga dhuna seksuale të fëmijëve në gjithë vendin.

Statistikat tregojnë se përdhunimi i të miturave është një krim i toleruar në Shqipëri, sepse gjykatat arrijnë të japin dënime vetëm për gjysmën e rasteve të dhunës seksuale.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG