Lidhje

Protesta të gjyqtarëve në Francë

  • Zëri Amerikës

Protesta të gjyqtarëve në Francë

Gjyqtarët në Francë kanë dalë në rrugë, duke mbyllur gjykatat anembanë vendit, në shenjë proteste për atë që e quajnë si ndërhyrje juridike nga ana e presidentit Nikola Sarkozi.

Duke mbajtur të veshur veshjen tradicionela të zezë të gjykatësit, ata nisën protestën e tyre në qytetin perëndimor të Nantës.

Gjykatat anembanë vendit u mbyllën përveçse për rastet urgjente.

Gjyqtarët thanë se ata janë të zemëruar me reformat që kërcënojnë lirinë e tyre, si dhe me komentet e z. Sarkozi për çështje të rëndësishme.

Javën e kaluar Z.Sarkozi e etiketoi një të dyshuar për vrasjen e një gruaje të re, si “fajtor” përpara fillimit të gjykimit. Ai kritikoi gjykatësin që nuk la një oficer për të vëzhguar subjektin e hetimit, i cili ishte liruar së fundmi nga burgu, dhe kishte 15 akuza të mëparshme nga vjedhje në përdhunim.

XS
SM
MD
LG