Lidhje

Protesta në Belgjikë kundër masave shtrënguese ekonomike


Protesta në Belgjikë kundër masave shtrënguese ekonomike

Dhjetëra mijëra njerëz marshuan në kryeqytetin e Belgjikës për të protestuar kundër masave të reja shtrënguese si pasojë e krizës financiare në Evropë.

Marshimi i sotëm në Bruksel, i organizuar nga tre sindikatat kryesore - protestuan kundër shkurtimeve buxhetore që parashikohet të vihen në zbatim vitin e ardhshëm për ta mbajtur deficitin e vendit në nivelin tre për qind të prodhimit të brendshëm bruto dhe për të përmbushur objektivat e vendosura nga Bashkimi Evropian.

Sindikatat protestojnë kundër zgjatjes së moshës së pensionit, uljes së kompensimit për papunësinë dhe shkurtimit të buxhetit të sigurimeve shoqërore.

XS
SM
MD
LG