Lidhje

Publikohen 45 orë me regjistrimet e fundit të Presidentit Xhon F. Kenedi


Publikohen 45 orë me regjistrimet e fundit të Presidentit Xhon F. Kenedi

Biblioteka dhe Muzeu i Presidentit Xhon Kenedi në Boston publikoi 45 orë me regjistrimet e fundit të Presidentit Xhon F. Kenedi në zyrën ovale, që deri dje ishin sekrete.

Në regjistrim përfshihet një bisedë që sot tingëllon e frikshme, mbi ditën kur në fakt u zhvillua funerali i tij. Duke ju drejtuar ekipit të punonjësve të Shtëpisë së Bardhë, që po planifikonin orarin e tij të takimeve, Presidenti Kenedi thotë se 25 nëntori i vitit 1963 do të ishte një ditë e vështirë për të, pas kthimit nga Teksasi dhe nga Kape Kodi, ku ai ishte në plan të qëndronte.

Në regjistrim zbulohen hollësi të panjohura më parë nga muajt e fundit të Presidentit të 35-të të Shteteve të Bashkuara, si diskutime mbi luftën në Vietnam, marrëdhëniet me sovjetikët, gara amerikano-sovjetike e hapësirës, planet për Konventën e Demokratëve të vitit 1964, stratgjia për rizgjedhjen e tij, si dhe momente private të Presidentit me fëmijët e tij.

Kasetat e publikuara janë të fundit ndër ato me 260 orë regjistrime të takimeve dhe bisedave private të Presidentit Kenedi para vrasjes së tij në Dallas më 22 nëntor të vitit 1963.

XS
SM
MD
LG