Lidhje

Qeveria Berisha vendos të shkurtojë shpenzimet ndërsa rrit pagat dhe pensionet

  • Armand Mero
  • Zëri Amerikës

Qeveria Berisha vendos të shkurtojë shpenzimet ndërsa rrit pagat dhe pensionet

Në Shqipëri qeveria vendosi sot rritjen e pensioneve duke njoftuar njëkohësisht edhe rritje të pagave.

Ndërkohë paralelisht qeveria do të cojë në parlament një buxhet të rishikuar ku parashikohet një ulje prej 25 përqind e shpenzimeve.

Kryeministri Berisha tha se ky reduktim është i domosdoshëm dhe se qeveria synon të ruajë stabilitetin e treguesve makroekonomik.

Po sot guvernatori i Bankës Qëndrore Ardian Fullani tha se edhe gjatë muajve të parë të këtij viti është konstatuar ngadalësim i aktivitetit ekonomik.

XS
SM
MD
LG