Lidhje

Reagime për arrestimin e serbit Zvonko Vasilenoviç


Reagime për arrestimin e serbit Zvonko Vasilenoviç

Autoritetet vendase e ndërkombëtare në Kosovë nuk komentuan për arrestimin në Serbi të personit të dyshuar për dhunë ndaj forcave të NATO-s në veriun e Kosovës.

Autoritet serbe thanë se Zvonko Veselinoviç është arrestuar për prodhim dhe trafikim të paligjshëm të armëve dhe mjeteve shpërthyese.

Por, opozita në Serbi dyshon se arrestimi i tij shënon fillimin e zhbërjes së institucioneve serbe në veriun e Kosovës, një kërkesë kjo e shtruar nga autoritetet ndërkombëtare, si kusht për t’i dhënë Serbisë statusin e vendit kandidat për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

XS
SM
MD
LG