Lidhje

Kosovë, reagime pas krijimit të Gjykatës së Posaçme

  • Leonat Shehu

Shtetet e Bashkuara mirëpritën vendimine qeverisë dhe parlamentit të Kosovës për krijimin e Gjykatës së posaçme.Me ngritjen e Gjykatës, shprehet zëdhënësi i Departamentit të Shtetit, Kosova përmbushi një detyrim të sajin, të domosdoshëm për integrimin Euro-Atlantik. Diplomatët perëndimorë në Kosovë thonë sekjo është rruga për t'u përballur me pretendimet e ngritura në raportin e Këshillit të Evropës për përfshirjen e ish drejtuesve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në krime lufte. Miratimi i kuadrit ligjor në parlament, i hap rrugën për negocimin e veprimeve për funksionalizimin e gjykatës që pritet të vendoset në Holandë.

XS
SM
MD
LG