Lidhje

Debate mbi reformën territoriale

  • Raimond Kola

Reforma administrativo territoriale po ngjall diskutime edhe në nivelin vendor.

Në Qarkun e Gjirokastrës, që përfshin edhe Tepelenën dhe Përmetin, zhvillimet demografike kanë sjellë braktisjen e zonave rurale dhe pakësimin e popullsisë edhe në qytete.

Shumë nga bashkitë dhe komunat nuk kanë financime për të kryer investime dhe të gjitha shpenzimet i përqëndrojnë për personelin.
XS
SM
MD
LG