Lidhje

Rritet numri i grave me kancer të gjirit

  • Zëri Amerikës

Rritet numri i grave me kancer të gjirit

Numri i grave me kancer gjiri po rritet, dhe një ndër tetë gra po diagnostikohen me këtë sëmundje, sipas Studimeve të Kancerit në Britaninë e Madhe.

Ekspertët fajësojnë stilin e jetesës, duke përfshirë mbipeshën dhe përdorimin e shpeshtë të alkoolit.

Kanceri i gjirit, është më i përhapuri në Britaninë e Madhe. Nga ai vdesin 12 mijë gra çdo vit. Një milion e gjysëm gra kontrollohen çdo vit dhe pavarësisht nga fushatat e ndërgjegjësimit, shifrat e kancerit të gjirit vazhdojnë të rriten.

Ndër grupet më të rrezikuara mes grave janë ato të moshës 50 deri në 69 vjeç. Edhe shifrat në rritje të grave të diagnostikuara me kancer u përkasin pikërisht kësaj grupmoshe.

Megjithatë, disa specialistë mendojnë se këto shifra duken më alarmante seç mund të jenë në të vërtetë.

Mbledhja e të dhënave për kancerin e gjirit është më e saktë tani se para një dekade. Sfida tani është të parandalohet numri i rasteve të reja. Dhe një nga hapat fillestarë është kujdesi për mënyrën e të jetuarit dhe dietën.

XS
SM
MD
LG