Lidhje

Rusia, akuza SHBA për shkelje të të drejtave të njeriut


Rusia, akuza SHBA për shkelje të të drejtave të njeriut
Rusia, akuza SHBA për shkelje të të drejtave të njeriut

Ministria e Jashtme e Rusisë po i akuzon Shtetet e Bashkuara për shkekje të të drejtave të njeriut si brenda edhe jashtë vendit, në raportin e parë për gjendjen e të drejtave të njeriut në vende të tjera.

Në raportin e publikuar sot, kritikohen Shtetet e Bashkuara për vazhdimin e operimit të burgut ushtarak në Gjirin e Guantanamos në Kubë dhe e akuzon Shtëpinë e Bardhë për mbrojtjen e zyrtarëve dhe operativëve të CIA-s nga ndjekja penale.

Në raport thuhet gjithashtu se SHBA kërkojnë të dhëna për jetën private të qytetarëve të vet dhe se situata në Shtetet e Bashkuara është larg idealeve të shpallura nga Washingtoni. Edhe në të kaluarën, Ministria e Jashtme e Rusisë i ka hedhur poshtë me forcë akuzat e Shteteve të Bashkuara për shkelje të të drejtave të njeriut në Rusi në raportin vjetor për të drejtat e njeriut që nxjerr çdo vit Departamenti amerikan i Shtetit.

Sipas njoftimit të Agjencisë ruse të lajmeve INTERFAX, në raportin e Rusisë për të drejtat e njeriut akuzohet gjithashtu aleanca e NATOs për shkeljen e të drejtave të njeriut gjatë luftës së këtij viti në Libi.

XS
SM
MD
LG