Lidhje

Zhvillohet në New York seminari me titull Muzika e Re


Seminari Muzika e Re u zhvillua në New York në datat 17 dhe 20 qershor. Kjo konferencë për biznesin muzikor ka vënë theksin si në aspektin e biznesit ashtu edhe në në atë argëtues. Katherine Cole e Zërit të Amerikës ka përgatitur materialin në vazhdim:

Sot muzikantët kanë më shumë mundësira për të publikuar muzikën e tyre. Kontratat e stilit të vjetër me emrat e kompanive, në të shumtën e rasteve nuk ekzistojnë më, madje as siç kanë ekzistuar 5 apo 10 vjet më parë. Me platformat dixhitale si Itune, Pandora dhe Spotify të cilët ofrojnë shumë lehtësisht muzikën tek dëgjuesi, ndryshimi mes studiove të mëdha e të pavarura është edhe më e paqartë.

please wait

No media source currently available

0:00 0:05:19 0:00
Direct link

Sipas Tom Silvermanit, ky seminar është ndërtuar për të krijuar një biznes muzikor të qëndrueshëm dhe përfitues si dhe të ndihmojë artistët që të bëhen të njohur me muzikën e tyre. Qëllimi është që të jetë më e lehtë për klientët që të dëgjojnë muzikën e preferuar dhe për artistët që të fitojnë më shumë të ardhura. Në mënyrë që kjo të ndodhë, sipas tij, duhet bërë liçensimi më i kollajtë i muzikës.

“Do bëhetë një thirrje e përgjithshme që të krijohet një sistem botëror informacioni i cili të përfshjë të gjitha publikimet dhe të drejtën e autorit për muzikën; kështu që të paktën do të dimë se cili është zotërues i materialeve muzikore e më pas do të krijohet një platformë universale licensimi e cila do të lejojë njerëzit që të kenë mundësi të përdorin muzikën në mënyrë të ligjshme, shpejt dhe lehtësisht me çfarëdo çmimi që industria do të vendosë".

Futja e platformave si I Tune, You Tub apo Spotify thotë Tom Silverman është një çelës suskesi në biznesin e ri muzkor. Ai tregon historinë e një grupi muzikor amerikan që anulloi vitrinat e hapura në Seminarin e Muzikës së Re pasi videot e publikuara në You Tube patën një sukses shumë të madh në Gjermani, çka u paraqit edhe në turin e tyre europian.

“Ai grup nuk ka ndonjë kompani produksioni muzikor që i menaxhon, ata punojnë vetë por tani po zhvillojnë një turne nëpër botë vetëm si pasojë e You Tubit. Për t’a tregu është bota, vendet ku ata shkojnë për koncerte. Pra faza tjetër e këtyre nismave është thyerja e kufijëve gjeopolitikë. Prirja e momentit në muzikën amerikane është shumë optimiste dhe shumë e kualifikuar”.

Tom Silverman është drejtor ekzekutiv dhe themelues i Seminarit Muzika e Re, i cili u zhvillua në qytetin e New Yorkut nga data 17 deri në 20.
XS
SM
MD
LG