Lidhje

SHBA: Dënimet për narkotikët


Prokurori i Përgjithshëm i Shteteve të Bashkuara, Eric Holder njoftoI një seri reformash që do të zbusin dënimet e ashpra kundër shkelësve jo të dhunshëm të drogës.

Zoti Holder foli sot për ndryshime në dënimet automatike që parashikojnë ligjet e anti-drogës të viteve 1980.

Këto ligje imponojnë 5 vjet burg për shkelësit për herë të parë të ligjit me sasi 100 gram heroinë, 500 gram kokainë ose 100 kilogram marihuanë. Sasitë më të mëdha e çojnë dënimin e detyrueshëm në 10 vjet.

Prokurori i Përgjithshëm thotë se shkelësit do të dënohen tani me dënime që u përshtaten më mirë veprimeve të tyre individuale dhe jo atyre të rrjeteve për të cilat veprojnë. Ai tha se sistemi i tanishëm i fut shumë amerikanë në ciklin e varfërisë dhe të burgimit.

Në burgjet federale amerikane ka më shumë se 219 mijë të dënuar, nga të cilët 47 përqind për vepra penale që lidhen me drogën.
XS
SM
MD
LG