Lidhje

SHBA, ekonomia ka patur rimëkëmbje jo të njëtrajtëshme

  • Zëri Amerikës

SHBA, ekonomia ka patur rimëkëmbje jo të njëtrajtëshme

Raporte të reja tregojnë se ekonomia amerikane ka patur një rimëkëmbje jo të njëtrajtëshme nga recesioni.

Qeveria tha sot se numri i punonjësve që kërkuan asistencë për papunësinë u rrit në javën e parë të 2011. Ndërkohë një kompani private parashikon se numri i pronarëve që humbën shtëpitë e tyre do të rritet me 20 përqind në 2011.

Rreth 3 milionë shtëpi kanë kaluar në pronësi të bankave që nga viti 2006 dhe kompania parashikon që ky numër të arrijë në 6 milionë në vitin 2013. Në një raport tjetër, qeveria tha se defiçiti tregëtar pritet u pakësua në nëntor për herë të parë në 10 muaj.

XS
SM
MD
LG