Lidhje

SHBA: Inflacioni u ul pak gjatë muajit të marsit


Në Shtetet e Bashkuara, inflacioni u ul pak gjatë muajit të marsit.

Raporti i sotëm nga Departamenti i Punës thotë se çmimet u rritën 0.3 për qind në mars, një shifër pak më e ulët sesa ajo e muajit të kaluar.

Përveç sektorëve të paqendrueshëm si ai i artikujve ushqimorë dhe energjia, çmimet në përgjithësi u rritën vetëm 0.2 për qind.

Inflacioni i ulët i shton shanset që banka qendrore amerikane t’i mbajë përqindjet e interesave të ulëta siç janë aktualisht. Interesat e ulëta kanë si synim të stimulojnë ekonominë duke ua bërë më të thjeshtë bizneseve që të marrin hua për të blerë pajisje, të ndërtojnë fabrika dhe të punësojnë.

XS
SM
MD
LG