Lidhje

Shirak, fajtor për korrupsion


Shirak, fajtor për korrupsion

Ish Presidenti i Francës Zhak Shirak është shpallur fajtor për korrupsion.

Një gjykatës, sot, e shpalli zotin Shirak fajtor për përvetësim të fondeve publike, por ai pezulloi dënimin e tij dy vjeçar, gjatë kësaj çështjeje gjyqësore historike.

Zoti Shirak ishte ish udhëheqësi i parë francez që përballej me padi gjyqësore, në më tepër se 50 vjet.

Ish Presidenti 79 vjeçar, i cili nuk ishte i pranishëm gjatë seancës për arsye shëndetësore, u shpall fajtor për shpërdorim të fondeve publike dhe për abuzim të detyrës, për kohën kur ai ishte Kryetar i Bashkisë së Parisit midis viteve 1977 dhe 1995.

Zoti Shirak ka përsëritur se nuk është fajtor.

Në këtë çështje janë të përfshirë edhe nëntë persona të tjerë.

XS
SM
MD
LG